© Rootsville.eu

Kerri Powers (US)
tiltle: Love is Why
music: Blues - Singer-songwriter
release date: 2023
promotion: Continental Record Services (CRS)
info artist: Kerri Powers

© Rootsville 2023


Singer-songwriter Kerri Powers kanaliseert blues en soul met een oog-in-oog, aardse gevoeligheid die zorgt voor eerlijk luisteren en reflecteren. Ze is je wijze vriendin die vanuit het hart spreekt en doet dat met een nieuwe verzameling liedjes geschreven vanuit een plek van verdriet en verlangen – iets dat ons allemaal aanspreekt.

Met ‘Love is Why’, Powers’ eerste zelfgeschreven volledige album sinds 2018, dat op 27 oktober uitkomt, onderzoekt de in New England gevestigde artiest de universele emotie van liefde en de enorme invloed ervan op onze beslissingen. In het bijzonder onderzoekt ze liefde in de context van vasthouden of loslaten bij menselijk verlies en rouw. De originele nummers van het album zijn geschreven tijdens de pandemie en nadat Powers haar vader verloor, die ze ‘mijn beste vriend’ noemt.

Het nieuwe album van Kerri Powers, ‘Love is Why’, bevat elf verbluffende blues-, soul- en Americana-tracks, allemaal geschreven door Powers, met uitzondering van ‘Please Call Home’, een cover van Gregg Allman en een duet met singer-songwriter Paul Thorn. !

tracks:

01. Rosie Blue
02. Love Is Why
03. Morning Glory, Midnight Blue
04. When It Rains
05. Wine And Spirits
06. Rummage Through My Love
07. Please Call Home
08. Presence Of The Faithful
09. Rusted Bell
10. Someone Else’s Prayer
11. Are We Free?